• 1
 • 2
 • 3

Магистерски студии

Институтот за комуникациски студии (ИКС) е научно-истражувачка институција која организира едногодишни и двегодишни магистерски студии.

Информирај се
image

Студиски програми

Магистерски студии за (1) Менаџирање на стартегиски комуникации и (2) Менаџирање на медиуми и мултимедија.

Информирај се
image

Уписи

Конкурс за запишување студенти на втор циклус – магистерски студии во академската 2015/2016 година.

Информирај се
image

ШТО РАБОТИМЕ

 • За нас
  Ја унапредуваме науката и градиме мрежа на млади истражувачи 

  ИКС е основан од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста.

  Информирај се

 • ПрепоракиСтудентите и професорите за магистерските студии

  Препораки
  Студентите и професорите за магистерските студии

  Погледнете ги видео препораките.

  Информирај се

 • Истражувања
  Спроведуваме научни истражувања за медиуми и комуникации

  Главни области: (1) Новинарство и медиуми и (2) Односи со јавност и корпоративно комуницирање.

  Информирај се

 • ПроектиГи развиваме демократските вредности  и професионалните стандарди

  Проекти
  Ги развиваме демократските вредности и професионалните стандарди

  Организираме јавни настани, експертски панели, обуки, ресурси, вмрежувања и кампањи

  Информирај се

 • КурсевиНудиме специјализирани курсеви за професионален развој

  Курсеви
  Нудиме специјализирани курсеви за професионален развој

  Учесниците добиваат сертификати или се стекнуваат со одреден број кредити по ЕКТС

  Информирај се

 • Обуки и консултации
  Дизајнираме модели за унапредување на организациите  

  Правилни и долготрајни решенија кои одговараат на специфични корпоративни потреби.

  Информирај се

 • УчебнициИздаваме учебници во рамки на едицијата „Ex Libris“

  Учебници
  Издаваме учебници во рамки на едицијата
  „Ex Libris“

  Книги од домашни автори и превод на странска литература.

  Информирај се

 • Публикации
  Издаваме истражувачки публикации во едицијата „ResPublica“

  Истражувачки монографии, авторски книги, академски статии, зборници.

  Информирај се

Поврзани страници

Висока школа

за новинарство и за односи со јавноста

Медиум

програма за медиумска писменост

Катедра на УНЕСКО

за медиуми, дијалог и заемно разбирање

 
Наши стратегиски цели се поттикнување на научно-истражувачката дејност, организирање на квалитетно високо образование, унапредување на професионалните способности и ширење на медиумско-информациската писменост.

Истражувај   ⋅   Студирај   ⋅   Усовршувај се

Програмски активности

 • 1 PUBLIC INTERES
 • 2. INFOCORE
 • 3. Медиумска писменост
 • 4. Стратегии
 • 5. Онлајн ресурси
 • 6. Креативни индустрии
load more hold SHIFT key to load all load all

Известувања и ресурси

 • Библиотека

  prijavi se informator

  Отворен ресурсен центар што содржи околу 1.000 наслови кои можете да ги пребарувате по електронски пат и да ги изнајмите.
 • Интранет

  prijavi se informator

  Содржи информации, материјали за учење, студентски портфолија, видео училница и алатки за комуникација кои го олеснуваат процесот на студирање.
 • Информатор

  prijavi se informator

  Информирајте се за актуелните активности и добијте ги онлајн материјалите што ги продуцира ИКС.
 • 1

Актуелно

Професори

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Institut za komunikaciski studii Final 2