Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA
ЕДНАКВА МОЌ ЗА ЖЕНИТЕ. КАКО ДА ЈА ПРОМЕНИМЕ СОСТОЈБАТА?
Онлајн конференција за родова еднаквост во економијата. Најдобри практики,
најнови трендови, сподели искуства, поврзи се. Учеството не се наплаќа.
ГИ ПОМЕСТУВАМЕ ГРАНИЦИТЕ. ГИ ЗГОЛЕМУВАМЕ ПРИДОБИВКИТЕ.
Како родовата рамноправност може да го подобри процесот на
одлучување и резултатите во една организација? Како е во Европа?
НИЕ МАНИФЕСТИРАМЕ. НИЕ ЗНАЧИМЕ БИЗНИС.
Што ги спречува жените до највисоките управувачки позиции?
Како да ги балансираат работата и семејството? Што можам јас да направам?
НИЕ СЕ ГРИЖИМЕ. НИЕ СЕ ОБВРЗУВАМЕ. НИЕ МЕНУВАМЕ.
Каква стратегија за женско претприемништво е потребна?
Како да развијам сопствен бизнис со државна поддршка или фондови на ЕУ?
„Денес жените имаат повеќе права отколку во целата досегашна историја на човештвото, но во исто време доживуваат повеќе несреќа од времето кога биле „само“ домаќинки.“
Наталие Ц. Постружник
Наталие Ц. Постружник
Институт Изида Вита (Словенија)
„Во Македонија повеќе од 50% се жени. Ако не го искористиме нивниот капацитет, тоа значи дека сме заборавиле на половина од нашето население.“
Мила Царовска
Мила Царовска
министерка за труд и социјална работа
„Со вклученоста на жените во претприемништвото добиваме поголема вработеност, намалување на сиромаштијата и отварање нови видици и можности кај жените“.
Валентина Дисоска
Валентина Дисоска
Здружение на бизнис жени
„Ако некоја жена има претприемачки дух, независно од каде потекнува и од каде доаѓа, дали живее во село или во град, припаѓа на една или друга заедница, може да успее.“
Гезиме Фејзи
Гезиме Фејзи
Стопанска комора на северозападна Македонија

НАШИТЕ ГОВОРНИЦИ

МИЛА ЦАРОВСКА
МИЛА ЦАРОВСКА
министерка за труд и социјална политика на Република Македонија
СОЊА ШМУЦ (Sonja Šmuc)
СОЊА ШМУЦ (Sonja Šmuc)
генерална директорка на Стопанската и индустриската комора на Република Словенија
КЛАУДИЈА ДЕ КАСТРО КАЛДЕРИЊА (Claudia de Castro Caldeirinha)
КЛАУДИЈА ДЕ КАСТРО КАЛДЕРИЊА (Claudia de Castro Caldeirinha)
основач и извршна директорка на FairConsultancy, Белгија
ГЕЗИМЕ ФЕЈЗИ
ГЕЗИМЕ ФЕЈЗИ
претстедателка на Групацијата на бизнис жени при Стопанската комора на северозападна Македонија
ДАНИЦА ЛИЧАНИН БЛАЖЕСКА
ДАНИЦА ЛИЧАНИН БЛАЖЕСКА
сопственичка на Рептил маркети
МАРТА ТУРК (Marta Turk)
МАРТА ТУРК (Marta Turk)
менторка за претприемачки таленти, Словенија
ВАЛЕНТИНА ДИСОСКА
ВАЛЕНТИНА ДИСОСКА
претседателка на Здружението на бизнис жени
ОЛИВЕРА АРИТОНОСКА
ОЛИВЕРА АРИТОНОСКА
Фондација за Претприемачки сервис за млади
БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА
БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА
директорка на Агенцијата за вработување на Република Македонија
ИЛИЈА ВУЧКОВ
ИЛИЈА ВУЧКОВ
претседател на ILUMINE Center for EU Funds

АГЕНДА

„Еднаква моќ на жените. Како да ја промениме состојбата?“
  • 29 март 2018, 13:00-16:30, онлајн

Конференцијата ќе ја следите во живо на веб платформата Adobe Connect, која овозможува гледање видео, прикажување на презентации и интеракција со говорниците. Регистрирајте се и на денот на одржувањето ќе добиете линк на Вашиот мејл со кој директно ќе се приклучите на платформата. Учеството не се наплаќа!

АГЕНДА

КОИ СМЕ НИЕ

ЗА ПРОЕКТОТ
Премисата за проектот е рамнотежата помеѓу родовите.
Повеќе
ИКС
Институт за комуникациски студии: Истражувај, студирај, усовршувај се.
Повеќе
ZAVOD IZIDA VITA
Coaching, growth, effect (teambuilding, workshops…)
Повеќе
MFA SLOVENIA
Slovenia`s Development Cooperation
Повеќе